Gå til innhold

Søknadsfrister for VGS og høyere utdanning

Les mer expand_more

Når er siste frist for å søke utdanning?

Søknadsfrist for videregående skole er 1.mars 2021. Søket gjennomfører du på vigo.no.

Søknadsfrist for høyere utdanning er 15.april 2021. Søket gjennomfører du på samordnaopptak.no.

Bli kjent med disse teknologijentene

Andrine er betongfagarbeider!

Marie er sivilingeniør i byggebransjen!

Ingrid er systemingeniør på Svalbard!

La oss avklare noen myter...

Hvordan står det til med likestillingen i arbeidslivet?

Hva vet folk på gata om mulighetene ved teknologiutdanning?

De færreste har alltid visst hva de vil studere, hva de vil bli og hvordan veien dit skal være. Derfor er vi her for å hjelpe til!

Et utdanningsvalg kan være utfordrende for de aller fleste, både når det gjelder valg av videregående skole og høyere utdanning.

Topp 3 tips for å velge utdanningsløp:

1. Gjør research - nettopp det du gjør nå!

 Dersom du er i tenkeboksen og ikke er helt sikker på hva du vil eller hva som passer for deg er det ekstra viktig å utforske ulike områder. Kanskje blir du overrasket og lærer noe du ikke var klar over? Visste du for eksempel at det medisinske utstyret for å hjelpe diabetikere er teknologisk, ikke medisinsk som man kanskje først hadde tenkt?

2. Ta egne valg - dette er kanskje det viktigste av alle råd du noen gang får. Det er fint å forhøre seg med venner, familie og/eller rådgivere. Dette er en del av researchprosessen, men til syvende og sist er det ditt valg.  Det er du som skal være interessert og nysgjerrig, ikke foreldrene eller vennene dine. Det er du som skal gå på skolen, og etter hvert på jobb, i mange år fremover og det er viktig at DU trives. 

3. Det er ok å velge på nytt - det er aldri for sent å snu dersom valget ikke står til forventningene. Til tross for å ha gjort research og tatt et selvstendig valg er det ikke alltid ting er sånn som man trodde det var. Og det er helt greit. Prøving og feiling er en del av det å finne din vei.