Gå til innhold

Finn ut mer om jenter som jobber eller studerer innen teknologi og realfag.

Les om rollemodellene

Les mer expand_more
format_quote

Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å velge en teknologiutdanning, fordi jeg mente det ikke var noe som passet meg. I dag stortrives jeg som lærling for å bli industriell overflatebehandler og jo mer jeg lærer om teknologi og faget mitt, jo mer spennene blir det.

Ingrid Jensen

Lærling, industriell overflatebehandling

format_quote

På TIP blir man først introdusert til mange spennende temaer, og så får man fordype seg i det man liker best. Det er kjempegøy å være kreativ og jobbe med ny teknologi, jeg har ikke angret et sekund på at jeg valgte TIP og automasjon.

Åse Kleven

Automasjonsingeniør

format_quote

Da jeg gikk inn for å utdanne meg som VVS-ingeniør var jeg litt redd, fordi jeg visste at i den bransjen er det så få jenter. Til tross for det har jeg blitt behandlet så bra både på jobb og på skolen at jeg ikke har lagt merke til at jeg har vært en av de få!

Farhat Fazli

VVS ingeniør

format_quote

Både i utdanning og i jobben har dette sitatet fra Pippi hjulpet meg: «Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert.» Det er mye nytt å sette seg inn i, men det er så morsomt å mestre oppgaver mer og mer. Møkkete arbeidsklær og hjelm på hodet, da trives jeg!

Helga Synnøve Kjos-Hanssen

Sivilingeniør, Bygg- og Miljøteknikk

format_quote

Tør å utfordre stereotyper og gamle samfunnsholdninger dersom du mener det er det riktige valget for deg!

Kaja Hannestad

Nettverksingeniør

format_quote

Med et mål om å bli ingeniør, troen på god kommunikasjon og et kreativt syn på arbeidsmarkedet fant jeg en retning som har bydd på morsomme utfordringer og muligheter til å vokse.

Maria Linn Naphaug

Sivilingeniør - Maskin, prosess og produktutvikling

Ingrid Jensen

Ingrid er 19 år og lærling hos K-Tech i Kongsberg! Les mer om hennes utdanningsløp, arbeidshverdag og inspirasjonskilder.

Åse Kleven

Åse er 24 år og utdannet automasjonsingeniør. Hun sier selv at utdanningsløpet hennes har bestått av prøving og feiling. Studiespesialisering er ikke den eneste veien å gå for å bli ingeniør, man kan også velge yrkesfag - dette gjorde Åse!

Farhat Fazil

Farhat er 24 år og ønsker å gjøre en forskjell! Hun er miljøbevisst og vil ha en aktiv deltagelse i den bærekraftige utviklingen. I dag jobber hun med å sette i gang ENØK-tiltak for Oslo-skolene, altså få skolene til å utnytte energi mer effektivt!

Helga Synnøve Kjos-Hanssen

Helga Synnøve er 30 år og utdannet sivilingeniør hos NTNU Trondheim! Hun liker å kunne se for seg det hun jobber med, og da passet bygglinjen henne bra. En fasinasjon for betong kom i løpet av studie, og gikk videre med det inn i arbeidslivet. Noe av det beste med jobben hennes er å se et prosjekt komme til liv.

Kaja Hannestad

Kaja er 26 år gammel og utdannet dataingeniør. Hun ønsket en utradisjonell utdanning, og likte tanken på noe som kunne utfordre henne. 

Maria Linn Naphaug

Maria Linn er 27 år gammel og har en master innen maskin-, prosess- og produktutvikling. Som 15 åring tok hun valget om å bli ingeniør, og trosset forventningene om en mer tradisjonell utdanning.