Gå til innhold

Jenter og teknologi

Bli med på årets turné!

Les mer expand_more

Vi inviterer jenter i 9. og 10. klasse til å delta på vår norgesturné!

Målet med turnéen er å gi jenter i 9. og 10. klasse informasjon om og inspirasjon til å velge teknologiutdanning. Vi ønsker å synliggjøre mulighetene for teknologiutdanning på yrkesfag, fagskole og høyskole og universitet.

På grunn av Covid-19 pandemien skal Jenter og teknologi turnèen i år sende fylkesvis live streams i perioden 2. - 16. november. Live streamen vil inneholde spennende foredrag, konkurranser, aktiviteter, filmer, overraskelser og mye nyttig info for jenter i 9. og 10. klasse. Læreren eller andre ansatte på skolen må melde på klasser eller grupper, og får tilsendt link til live stream dagen før sending og samme dag. 


Streamen starter 09:00 og varer til 11:00, men rollemodellene vil være tilgjengelige for videochat og aktiviteter også fra 12:00 til 14:00. Jenter og teknologi vil anbefale å bruke vår ressursside med oppgaver, aktiviteter, filmer og annet infomateriale i disse to timene for å bli bedre kjent med spennende teknologi og teknologiutdanning. 

Hvem kan delta på turnéen?

Alle jenter i 9. og 10. klasse kan delta. Vi oppfordrer til at ikke kun de som har lyst deltar, men at alle jentene på trinnet blir med.

Hvordan melder man seg på turnéen?
Hva innebærer arrangementet?

De live streamede arrangementene vil inneholde spennende foredrag med rollemodeller, intervjuer, konkurranser, aktiviteter og overraskelser.

Fra kl 09:00 til 11:00 er det live stream på nett, fra 12:00 til 14:00 kan man jobbe med aktiviteter, videochatte med rollemodellene, se på filmer fra nettsiden vår og mer. Jenter og teknologi har ressurser som vil bli anbefalt i dette tidsrommet.

Når streamer dere til vårt fylke?

Oslo 2. november

Viken 3. november

Vestfold og Telemark 4. november

Agder 5. november

Rogaland 6. november

Vestland 9. november

Innlandet 10. november

Møre og Romsdal 11. november

Trøndelag 12. november

Troms og Finnmark 13. november

Nordland 16. november

Hvor finner vi forberedelsene til turnéen?

Lenken til forberedelsene sendes til alle påmeldte. Gå til forberedelsene her.

Hva skjer på Jenter og teknologi sin norgesturné?

Hør spennende foredrag

Vinn kule premier

Delta på Kahoot

Møt rollemodeller som har besøkt NASA eller Svalbard

Vinn tech-kits til klassen din

Hør om teknologi du liker

Still spørsmål til våre rollemodeller